MENÜ

 

Elérhetőség:

SZER-TELEN IFJÚSÁGI HÁZ


HELYE:

5000 Szolnok, Batthyány u.8. (Szolnok Pláza mögött)

 

ALAPÍTÓJA:   Magyar Kékkereszt Egyesület

Szolnoki Prevenciós Csoport

www.kekkereszt.org

 

ÜZEMELTETŐJE:

SZER-TELEN FIATALOKÉRT SZOLNOK

KÖZHASZNÚ EGYESÜLETTELEFON:
20/ 320-6545; 20/ 348-0246

 

E-MAIL: szertelenifihaz@gmail.com

             szefisz@gmail.com

 

ALKALMAK: minden péntek 18:00 - 23:00

Rólunk:

Egy kis történelem:

 

 

 

"A Kékkereszt Egyesület a Református egyház keretein belül végzi az alkohol és egyéb szenvedélybetegségek (depresszió, pánikbetegségek) gyógyítását dömösi kórházában. A felkészítést és utógondozást a vidéki csoportok látják el többek között Szolnokon is, 1995. óta.

 

A segítség és tanács tárháza a Biblia, a tanácsadó pedig maga Jézus. Ő mutatja meg az utat, amelyen ha elindulunk, megtaláljuk az új életet. Jézus szeretete és szabadító ereje a kapaszkodó, melyet sokan elfogadtak már közülünk is. Fontosnak érezzük nem csak az utógondozást, hanem a megelőzést is, ezért prevenciós csoportunk ezt a feladatot igyekszik betölteni azon tagok részvételével, akik elhívást kaptak Istentől erre a szolgálatra. 2002. óta családi és sportnapokat rendeztünk, melyeken teret kapott a móka, kacagás, játékos sportvetélkedők mellett a lelki táplálék és tanulságos bizonyságtételek is.

 

Folyamatosan érlelődött bennünk egy keresztyén alapokon nyugvó ifjúsági ház létrehozásának a gondolata, ahol a fiatalok heti rendszerességgel összejöhetnének. Így nyitotta meg kapuit 2004. szeptember 03-án a keresztyén ifjúsági klub, (Szolnok, Batthyány u.8.) mely heti rendszerességgel pénteki napokon fogadja a fiatalokat"

 

(idézet a Szolnoki Dömösi Kör 2004. évi karácsonyi Hírleveléből)

 

És a ma:

Egy év tapasztalatainak kiértékelése és sok-sok imádság eredményeként indult el 2005. október 07.-én leghűségesebb tagjaink részvételével és segítségével a

 

SZER-TELEN IFJÚSÁGI HÁZ

programja (korábbi klubhelységünkben Szolnokon a Pláza szomszédságában).

 

Célunk:

Egyfajta missziós tevékenység, mely a fiatalokat tartalmas programok szervezésével megkötözöttségektől mentes, keresztyén értékeken alapuló életforma felé terelgeti, irányítja. Nagyon fontosnak tartjuk a közösségteremtést.

 

Legfőbb feladatunk a prevenció-megelőzés, de a már függőségbe került fiataloknak a lelki gyógyítása is része programunknak.

 

Az ifjúság kapcsolatai válságban vannak, miközben mélységesen vágyakoznak arra, hogy elfogadják őket, hogy tartozzanak valahová, valakihez. Ezt a hiányt pótolja az alkohol, drog, játékszenvedély-pillanatnyilag. Célunk nem a tiltás, hanem az, hogy egy személyes, bensőséges kapcsolatot találjanak Istennel.

 

Asztali nézet